ZAVRŠENA MUNARA MIR MUHAMMEDOVE DŽAMIJE

وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ

I reci: “Trudite se! Allah će trud vaš vidjeti, a i Poslanik Njegov i vjernici… (Et-Tevba, 105)

Ko sagradi džamiju, makar tako malehnu kao što je ptičije gnijezdo, Allah će mu sagraditi kuću u Džennetu .(hadis)

     Hvala Allahu Gospodaru svjetova. Došao je i taj dan, 10. Septembar 2011./11. Ševval 1432. h.g. Čajniče je dobilo munaru.

       Danas su privedeni kraju radovi na munari Mir Muhamedove džamije, postavljen je alem, a munara zasjala starim sjajem.

     Podsjećamo da svi oni koji su imali nijjet da materijalno učestvuju u obnovi naše džamije i ugrade dio svog imetka u trajno dobro još uvijek nisu zakasnili jer nam predstoje radovi na uređenju harema, rekonstrukciji mihraba i unutrašnji radovi na džamiji, a sredstva za obnovu munare koja trenutno imamo na raspolaganju nisu dostatna tako da smo ostali dužni izvođaču radova. Uplate možete izvršiti na postojeće račune ili kod imama.

Pogledajte najnovije slike. Mahsuz selam iz Čajniča.

6 komentara

  1. Zahvaljujemo na lijepim riječima i bujrum u Čajniče. Svratite do ureda Medžlisa IZ Čajniče na kahvu. Što se tiče Sinan-begove džamije, trenutno je u izradi projektna dokumentacija, a kad to bude gotovo krenuće se ako Bog da u vađenje njenog originalnog kamena i ako Bog da čim prije sa početkom njene obnove. O datumu početka radova ne možemo govoriti zbog nedostatka sredstava. Paralelno se radi i na prikupljanju istih pa čim bude dovoljno za slijedeću fazu krenućemo inšallah s radovima. Podsjećanja radi cijena izrade same projektne dokumentacije je 66 000KM. Mahsuz selam iz Čajniča.

Komentariši