RANAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!

                Draga braćo i poštovane sestre, muslimani i muslimanke širom svijeta, Esselamu ‘alejkum. U nedjelju 31. Jula nastupom akšam namaza (20.15h) dolazi nam najdraži gost-mjesec ramazan 1432. hidžretske godine. Mjesec ramazan je mjesec posta i odricanja u ime Allaha Uzvišenog. To je mjesec Božije milosti prema Njegovim iskrenim robovima, mjesec oprosta grijeha i mjesec izbavljenja od Vatre.

            Allah Uzvišeni kaže: “U mjesecu ramazanu počelo je objavljivanje Kur'ana, koji je putokaz ljudima i jasan dokaz pravog puta i razlikovanje dobra od zla. Ko od vas u tom mjesecu bude kod kuće, neka ga u postu provede, a ko se razboli ili se na putu zadesi, neka isti broj dana naposti! Allah želi da vam olakša, a ne da poteškoće imate; da određeni broj dana ispunite, i da Allaha veličate zato što vam je ukazao na pravi put, i da zahvalni budete.” (El-Beqare, 185)

            Teravih namaz klanjaćemo inšallah u džamiji u Kapovom hanu. Prva teravija je  večeras (nedjelja 31.juli 2011.) po vaktiji u 22.03h, a svaka slijedeća klanjaće se inšallah 2 sata po iftaru.

            Želimo Vam da ovaj ramazan provedete u zdravlju i rahatluku, da ga hairli ispostite i da vam Allah Uzvišeni ukabuli ramazanske ibadete. Pozivamo Vas da nas posjetite pa da zajedno uživamo u blagodatima ovog mubarek mjeseca.

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Želi Vam Medžlis Islamske zajednice Čajniče.

1 komentar

  1. Svaka čast Emin-efendiji Bakalu za trud koji ulaže da svoj posao obavlja pošteno i odgovorno, a uz to nas još ovako lijepo i informiše. Hvala dragome Allahu da smo doživjeli takve naraštaje, koji su vjernici, a koji se koriste svim novim dostignućima nauke i tehnike. Da ga Allah dž.š. održi i pomogne na ovom hajirli putu!

Komentariši