Medžlis Islamske zajednice Čajniče

Dobrodošli na blog Medžlisa Islamske zajednice Čajniče

04.08.2012.

SVEČANO OTVORENJE DŽAMIJE U HUNKOVIĆIMA

U nedjelju, 10. Juna 2012. Godine upriličeno je svečano otvorenje džamije u Hunkovićima, Medžlis Islamske zajednice Čajniče.

 

Učenjem ašareta kojeg je proučio  Adnan Dučić iz Goražda otpočela je svečanost otvorenja obnovljene  džamije u Hunkovićima. Nakon proučenog ašareta zvanice i sve prisutne je poselamio  i zaželio ugodnu dobrodošlicu glavni imam Medžlisa IZ Čajniče Emin ef. Bakal . Emin ef. poručio je da svaki narod ima svoje vođe koji ih u ime Allaha predvode u dobri, a oni ako ih slijede i pomažu nikad neće zalutati, a svaki njihov posao će s Allahovom pomoći izaći na dobro, te istakao lijepi primjer Bahrije-hanume Cviko i Hadža Mujezinovića te njegovog brata Zahira koji su uvakufili po jednu parcelu za potrebe džamije Hunkovići. “Učimo dovu Allahu Uzvišenom da ih za njihovo dobro djelo nagradi, a nama ostalima otvori srca da se povedemo njihovim primjerom,” kazao je Emin ef. Bakal.

 

Nakon Emin ef. Bakala redom su se obraćali  predsjenik Medžlisa IZ Čajniče Šaćir Raščić, a zatim u ime Građevinskog odbora  obratio se  Muamer Peljto jedan od najzaslužnijih u izgradnji i obnovi ove lijepe džamije. Tom prilikom je iznio podatke o džamiji i njenoj izgradnji.

 

Sve prisutne u Hunkovićima  posebno je poselamio muftija goraždanski Hamed ef. Efendić koji je u svom obraćanju pozvao čajničane da ne zaboravljaju svoj grad, svoja sela, da često dolaze, obnavljaju svoje kuće, rade svoja imanja i pomažu svoju zajednicu, svoj Medžlis Islamske zajednice Čajniče, i materijalno i na svaki drugi način, kako bi nam svima budućnost bila svjetlija i bolja.

 

Nakon muftije goraždanskog obratio se izaslanik reisu-l-uleme muftija banjalučki, Edhem ef. Čamdžić riječima:,, “Poznajem veliki broj ljudi iz ovih krajeva. Ovo su dobri ljudi, pametni i od njih sam mnogo u životu naučio. Ova sela su lijepa i nemojte ih zaboravljati. Ovo je džennet na ovom svijetu. Zahvaljute dragom Bogu na ovome i na ovim vrijednim ljudima koji se trude da obnavljaju naše lijepe džamije kao što je ova u Hunkovićima. Pomozite ih i Allah će vama pomoći i veliko dobro vam dati,” poručio je muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić

 

Ovoj svečanosti su prisustvovali imami sa područja muftijstva goraždanskog, predsjednici susjednih medžlisa te veliki broj džematlija sa  područja Istočne Bosne.

Na kraju ove svečanosti ašare je proučio Hajrudin ef. Suljagić, a dovu je proučio Dženan ef. Imamović.

Izaslanik reisu-l-uleme Edhem ef. Čamdžić proglasio je objekat vlasništvom Islamske zajednice te predao ključeve džamije Džemaludinu Peljti  predsjedniku građevinskog odbora da svečano otvori džamiju. Tako je džamija u Hunkovićima uz tekbire svečano otvorena.

 

Medžlis Islamske zajednice Čajniče
<< 08/2012 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

POMOZITE RAD MEDŽLISA

VIDEO
RAMAZANSKI RAZGOVORI (FTV) EMIN EF. BAKALPOSTAVLJEN TEMELJAC ZA MALDOVAN ALI-PAŠINU DŽAMIJUPRVA POSLIJERATNA DŽUMA (REPORTAŽA)1PRVA POSLIJERATNA DŽUMA (REPORTAŽA) 2PRVA POSLIJERATNA DŽUMA (REPORTAŽA) 3PRVA POSLIJERATNA DŽUMA U ČAJNIČUOBNOVIMO NAŠE DŽAMIJE!MEVLUD U BATOVUPRIČE IZ STARIH GRADOVA: ČAJNIČEČAJNIČE NEKADHIMNA BOSNE I HERCEGOVINEHIMNA I.R. IRANNASTAVAK SUĐENJA ČAJNIČKIM ZLOČINCIMA


NAŠI PROJEKTI
1. OBNOVA MIR MUHAMMEDOVE DŽAMIJE (GORNJA DŽAMIJA)
2. OBNOVA ZGRADE MEDŽLISA I IMAMSKOG STANA
3. OBNOVA MESDŽIDA NA BORAJNU
4. OBNOVA DŽAMIJE U HUNKOVIĆIMA
5. OBNOVA DŽAMIJE U MEĐURJEČJU
6. OBNOVA DŽAMIJE U KAPOVOM HANU
7. PRIKUPLJANJE ČLANARINE, ZEKATA I DOBROVOLJNIH PRILOGA
8. MEKTEBSKA NASTAVA I NASTAVA ISLAMSKE VJERONAUKE
9. ZAŠTITA VAKUFSKE IMOVINE

KONTAKT
Glavni imam:
Emin ef. Bakal
e-mail: emin_bakal@yahoo.com
tel: 0038766227953

Predsjednik Medžlisa:
Šaćir Raščić
tel: 0038761202775KUR'AN
Muhammmed El-Leysi / sura mu'minun

Muhammed El-Leysi / sura yusuf I dio

Muhammed El-Leysi / sura yusuf II dio

Muhammed El-Leysi / sura yusuf III dio


MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
90189

Powered by Blogger.ba